Frizeria pentru animale de companie

In cadrul frizeriei pentru animale realizam toaletarea completa ale animalelor (tuns, spalat, taiat unghii, curatat urechi si vidare glande perianale). Toaletam atat caini, cat si pisici, cu conditia ca acestea din urma sa fie cuminti sau macar cooperante.

Toaletarea animalelor se realizeaza respectand aceleasi principii morale, universal valabile pentru noi (prietenie, respect, intelegere, ajutor, responsabilitate, angajament, corectitudine, profesionalism si educatie continua).

Toaletarea animalelor este o actiune solicitanta si complexa, atat pentru animal, cat si pentru cel care o realizeaza. Animalele pot fi nervoase, nelinistite, unele chiar agresive, fiind necesare masuri de contentie temporara a lor. Daca aceste masuri se vor limita de catre frizer la strictul necesar, pe o perioada cat mai scurta posibil, ele se vor efectua intotdeauna cu acordul proprietarului, de aceea fiind necesara prezenta acestuia cel putin pe parcursul primelor toaletari.

Din acest motiv, permitem proprietarilor sa asiste la toaletarea animalelor si, daca acest lucru este necesar si evaluat ca benefic pentru animal de catre frizer, proprietarului i se permite sa ajute, sustinand fizic animalul, pentru confortul psihic al amandoura.

Incurajam, sustinem si permitem prezenta proprietarilor de animale in sala de frizerie si pe parcursul toaletarii. Consideram ca cel putin la inceput, pentru primele toaletari, pana cand intre animal si  frizer se construieste o relatie de incredere si acceptare reciproca, prezenta propietarului este necesara. Intelegem ca aceasta abordare este foarte diferita de majoritatea saloanelor sau frizeriilor in care se realizeaza toaletarea animalelor, dar ne-o asumam.